Translate

Fame Story>που θα οδηγήσει η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας την ώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές...

Η δημοσιογραφία απέθανε>Ζήτω η... παραδημοσιογραφία

Ο χώρος της ενημέρωσης είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και εξ αφορμής της οικονομικής κρίσης κάθε έννοια δεοντολογίας και αξιοπρέπειας...

Πως ο Μέσι έγινε Νίντζα και ο Σουάρες... Τζάνγκο (βίντεο)

Ταξίδια από Ιαπωνία μέχρι Άγρια Δύση και πρωταγωνιστές τους Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, Ινιέστα και Πικέ που μετατρέπονται από πιστολέρος μέχρι νίντζα στο...

Εσύ πόσο Βαρουφάκης είσαι; Κάνε το τεστ!

Το στιλ του έγινε αφορμή να γραφτούν εκατοντάδες άρθρα, ενώ διεθνή και εγχώρια μέσα αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ στον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας...

Natasha Legeyda>μαφιόζα με τατουάζ πυρπολεί το διαδίκτυο (pics)

Οι φωτογραφίες της βάζουν φωτιά στο διαδίκτυο! Στην πραγματικότητα αν και διαθέτει οργανωμένο site είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος για αυτήν...

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τι ύψος έχουν ο Τομ Κρούζ και άλλοι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ

Ένας από τους βασικούς κανόνες εκείνων που επιλέγουν το καστ μιας ταινίας είναι να φροντίζουν να βρίσκουν ηθοποιούς με διαφορετική χροιά στη φωνή και στο ύψος. Ποτέ σε μια σκηνή δεν μιλούν ηθοποιοί που έχουν όμοιες ακουστικά φωνές, ούτε συχνά θα δούμε έναν κοντό ηθοποιό να ερωτεύεται ψηλότερη γυναίκα - κι αν το δούμε θα οφείλεται σε κάποιον...
μάγο της κάμερας, που θα έχει καταφύγει στο κλασικό κόλπο να τραβούν τους ηθοποιούς από τη μέση και πάνω, ώστε να μη φαίνεται ότι ο κοντύτερος ηθοποιός στέκεται σε ένα σκαμνί.

Άλλωστε, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση αντιμετώπιζαν πάντοτε κάπως ρατσιστικά τους κοντούς - τους απεικόνιζαν είτε ως τους αποτυχημένους, είτε ως κακούς οι οποίοι προφανώς από κόμπλεξ για το ύψος τους έγιναν μικροί... Φρανκενστάιν.

Αν και πολλοί ζεν πρεμιέ που δεν φημίζονται για το ύψος τους, βλέπε Τομ Κρουζ, κατάφεραν να κάνουν σούπερ καριέρες, οι προκαταλήψεις για το ύψος καλά κρατούν:

οι... ψηλοί
αρκεί να θυμηθούμε τις αντιδράσεις που προκάλεσε το 2005 η επιλογή του Ντάνιελ Κρεγκ ως του νέου Τζέιμς Μποντ, μεταξύ των οποίων κι αυτή για το ύψος του, καθώς στα 1,78 ο ηθοποιός θεωρήθηκε κοντός για Τζέιμς Μποντ.

Τέτοια είναι η μανία με τους ψηλούς, που ακόμα και ο «Δούκας» του αμερικανικού κινηματογράφου, Τζον Γουέιν, αν και 1,92, ήθελε να φαίνεται ακόμα ψηλότερος και γι’ αυτό χρησιμοποιούσε παπούτσια με ειδικούς πάτους που του πρόσθεταν τέσσερα εκατοστά.

 Ο Χάρισον Φορντ είναι 1,85, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει προβλήματα... επικοινωνίας με τη φίλη του, Καλίστα Φλοκχάρτ, που είναι 1,65.

 Οι Ντένζελ Ουάσινγκτον και Βαλ Κίλμερ δηλώνουν 1,83, αν και ο Κίλμερ είχε κάνει κάποτε παράπονα σε σκηνοθέτη του ότι καταφέρνει να τον «δείχνει κοντό».

 Ο Γουίλ Σμιθ είναι 1,88, ενώ η γυναίκα του, η επίσης ηθοποιός Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, 1,50. Μάλλον η γυναίκα θα πρέπει να φοράει... κοθόρνους, τουλάχιστον σε δημόσιες εμφανίσεις τους.

Ο Κλιντ Ιστγουντ είναι 1,90 και η κορμοστασιά του τον βοήθησε να βρει τους πρώτους του ρόλους σε b’ movies.

 Αν και στη βιογραφία του το ύψος του Σιλβέστερ Σταλόνε δηλώνεται ως 1,75, οι φίλοι του δεν πιστεύουν ότι ξεπερνάει το 1,67 ξυπόλητος.






Το αντίπαλο δέος του Σλάι, ο «Αρνι», Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει ύψος 1,88, ίσως και γι’ αυτό κατάφερε να γίνει... κυβερνήτης της Καλιφόρνια.

Οι δύο action heroes έχουν βγάλει πολλές φωτογραφίες μαζί, στις οποίες η διαφορά τους μοιάζει με... ακορντεόν, αφού σε άλλες ο Σταλόνε είναι σχεδόν ίσος με τον Σβαρτσενέγκερ και σε άλλες αρκετά πιο κοντός...

και οι κοντοί...
Ο Μάικλ Τζέι Φοξ είναι 1,62. Αυτό το ύψος σε συνδυασμό με το νεανικό πρόσωπο του επέτρεψαν να παίξει με επιτυχία ρόλους εφήβων (όπως στις ταινίες, «Επιστροφή στο μέλλον»), αλλά ταυτόχρονα να χάσει άλλους, πάλι εξαιτίας του παρουσιαστικού και του ύψους του.

 Ο Ντάστιν Χόφμαν έχει ύψος 1,65, κάτι που δεν του στάθηκε εμπόδιο αφού έχει δύο Οσκαρ στο ενεργητικό συν επτά υποψηφιότητες. Ωστόσο, όταν μικρός δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός, ακριβώς γιατί θεωρούσε τον εαυτό του πολύ κοντό για να... πετύχει, ενώ και η γαμψή του μύτη δεν βοηθούσε και πολύ την αυτοπεποίθησή του. Υπήρξε ο «κλόουν» του σχολείου, αφού κατόρθωνε με επιτυχία να κρύβει τις ατέλειές του με χιούμορ, αλλά ήταν πολύ ντροπαλός, τόσο που δεν πήγε στον χορό των τελειοφοίτων επειδή ντρεπόταν να ζητήσει από κάποιο κορίτσι να γίνει η ντάμα του.

Ο Τομ Κρουζ με ύψος 1,70 δεν έχει κρύψει ποτέ το ύψος του, ούτε την προτίμησή του σε ψηλότερές του γυναίκες. Είναι κοντύτερος από τη νυν κυρία Κρουζ, Κέιτ Χολμς (1,75), εκτός κι αν καθίσει πάνω... στα λεφτά του. Λέγεται πάντως πως χρησιμοποιεί ειδικά παπούτσια και πως δεν αφήνει τις γυναίκες του να φορούν τακούνια, το άφησε να εννοηθεί εξάλλου η Νικόλ Κίντμαν (επίσης 1,75), η οποία μετά το διαζύγιό τους δήλωσε πως «μπορεί πλέον να φοράει τα τακούνια της».







Για χρόνια το ύψος του Τζακ Νίκολσον παρέμεινε κρυφό, καθώς ο ίδιος δεν το αποκάλυπτε. Συμπρωταγωνίστριές του έχουν δηλώσει πως δεν ξεπερνάει το 1,70, ενώ λέγεται επίσης ότι φοράει παπούτσια με πάτους, τουλάχιστον τεσσάρων εκατοστών.


Ο Ντάνι Ντεβίτο είναι μόλις 1,52 κι, όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του, όταν ήταν στην εφηβεία τον κορόιδευαν για το ύψος του, ενώ ήταν και πολύ ντροπαλός με τα κορίτσια. «Τότε ήθελα να ήμουν ψηλότερος», λέει χαρακτηριστικά, «γιατί αν ζητούσα σε χορό τα κορίτσια που μου άρεσαν, το πρόσωπό μου θα έπεφτε κατευθείαν πάνω στα στήθη τους».

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bloger Tips and Tricks