Translate

Fame Story>που θα οδηγήσει η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας την ώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές...

Η δημοσιογραφία απέθανε>Ζήτω η... παραδημοσιογραφία

Ο χώρος της ενημέρωσης είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και εξ αφορμής της οικονομικής κρίσης κάθε έννοια δεοντολογίας και αξιοπρέπειας...

Πως ο Μέσι έγινε Νίντζα και ο Σουάρες... Τζάνγκο (βίντεο)

Ταξίδια από Ιαπωνία μέχρι Άγρια Δύση και πρωταγωνιστές τους Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, Ινιέστα και Πικέ που μετατρέπονται από πιστολέρος μέχρι νίντζα στο...

Εσύ πόσο Βαρουφάκης είσαι; Κάνε το τεστ!

Το στιλ του έγινε αφορμή να γραφτούν εκατοντάδες άρθρα, ενώ διεθνή και εγχώρια μέσα αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ στον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας...

Natasha Legeyda>μαφιόζα με τατουάζ πυρπολεί το διαδίκτυο (pics)

Οι φωτογραφίες της βάζουν φωτιά στο διαδίκτυο! Στην πραγματικότητα αν και διαθέτει οργανωμένο site είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος για αυτήν...

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Eldorado Gold>ποιος εμφύλιος για το χρυσό; μετά τη Χαλκιδική πάνε... Θράκη!

Aποφασισμένη να μείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει τις επενδύσεις της στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής και της Θράκης είναι η καναδική Eldorado Gold, καθώς τα στελέχη της δεν φαίνεται να πτοούνται από τον "εμφύλιο πόλεμο" για τον χρυσό που έχει ξεσπάσει στη Χαλκιδική.
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης τύπου της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη, ερωτηθέντες οι εκπρόσωποι της Eldorado Gold για την αξία των διαπιστωμένων μεταλλευμάτων στη Χαλκιδική ανέφεραν ότι με βάση τις τρέχουσες τιμές τους εκτιμώνται σε 11 δισ. δολάρια και αφορούν χρυσό, χαλκό, άργυρο, μόλυβδο και ψευδάργυρο.

Εξ αυτών, η αξία του χρυσού εκτιμάται στα 6 δισ. δολ (με τρέχουσα τιμή ουγκιάς τα 1.580 δολάρια).

Σύμφωνα ωστόσο με τον κ. Στρατουδάκη, η συνολική αξία των αποθεμάτων στην περιοχή μπορεί και να είναι διπλάσια, περί τα 20 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα στη Θράκη η αξία των κοιτασμάτων που έχουν εντοπισθεί είναι 1,5-1,6 δισ. δολάρια.

Στη φυλακή οι δύο συλληφθέντες
Στο μεταξύ μετά από περίπου 5 ώρες ακροαματικής διαδικασίας, στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης -για λόγους ασφαλείας- και κάτω από δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας, ο 44χρονος και ο 33χρονος που κατηγορούνταν για συμμετοχή τους στην εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική, οδηγήθηκαν στη φυλακή...

 Να υπενθυμίσουμε πως οι δύο κάτοικοι Ιερισσού αντιμετωπίζουν 7 κακουργήματα μεταξύ των οποίων είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας, η ληστεία και η φθορά ξένης περιουσίας και 11 πλημμελήματα. Σύμφωνα με την αστυνομία η συμμετοχή τους στην εμπρηστική επίθεση έχει ταυτοποηθεί μέσω γενετικού υλικού.

 Στο άκουσμα της είδησης, οι περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι της Ιερισσού, που έφθασαν από νωρίς έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση για συμπαράσταση, άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς και να φωνάζουν συνθήματα, πως ο αγώνας τους, τώρα αρχίζει.

 Καταγγελτικές ήταν και οι δηλώσεις των δικηγόρων των προφυλακισθέντων, οι οποίοι έκαναν λόγω για πρωτοφανή απόφαση, μία απόφαση που θα ανοίξει -όπως είπαν χαρακτηριστικά- εμφύλιο πόλεμο στη Χαλκιδική. Υποστήριξαν επίσης πως η απόφαση είναι άδικη, καθώς τα δύο άτομα πρίν λίγες ημέρες είχαν προσέλθει και πάλι στην Αστυνομική Διεύθυνση ως μάρτυρες για να βοηθήσουν στην υπόθεση και σήμερα βρέθηκαν στην φυλακή.

Τα οφέλη του Δημοσίου 
 Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της εταιρίας αναφέρθηκαν και στα οφέλη που θα έχει το Δημόσιο από τα μεταλλεία χρυσού. Όσον αφορά τα έσοδα του Δημοσίου, θα ανέλθουν σύμφωνα με την εταιρεία στο 30%-35% από τα 11 δισ. δολάρια, δηλαδή σε 3-4 δισ. δολάρια (άμεσοι - έμμεσοι φόροι και τέλη εκμίσθωσης). Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υπολογίζονται σε 26% επί των διαπιστωμένων αποθεμάτων και άλλο ένα 30% περίπου θα είναι το λειτουργικό κόστος.

Τα οικονομικά στοιχεία που έδωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας για τις προγραμματιζόμενες επενδύσεις μιλούν για πάνω από 1 δισ. δολάρια την προσεχή 5ετία, κάτι που μεταφράζεται σε εξαγωγές μεταλλευμάτων 1 δισ. δολ. ετησίως.

Σε επίπεδο θέσεων εργασίας, μέσα σε έναν χρόνο από τις 400 έχουν φθάσει τις 1.200, με στόχο να ανέλθουν στις 5.000 τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στοιχεία της είδησης διάβασα στο ka-business.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bloger Tips and Tricks