Translate

Fame Story>που θα οδηγήσει η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας την ώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές...

Η δημοσιογραφία απέθανε>Ζήτω η... παραδημοσιογραφία

Ο χώρος της ενημέρωσης είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και εξ αφορμής της οικονομικής κρίσης κάθε έννοια δεοντολογίας και αξιοπρέπειας...

Πως ο Μέσι έγινε Νίντζα και ο Σουάρες... Τζάνγκο (βίντεο)

Ταξίδια από Ιαπωνία μέχρι Άγρια Δύση και πρωταγωνιστές τους Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, Ινιέστα και Πικέ που μετατρέπονται από πιστολέρος μέχρι νίντζα στο...

Εσύ πόσο Βαρουφάκης είσαι; Κάνε το τεστ!

Το στιλ του έγινε αφορμή να γραφτούν εκατοντάδες άρθρα, ενώ διεθνή και εγχώρια μέσα αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ στον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας...

Natasha Legeyda>μαφιόζα με τατουάζ πυρπολεί το διαδίκτυο (pics)

Οι φωτογραφίες της βάζουν φωτιά στο διαδίκτυο! Στην πραγματικότητα αν και διαθέτει οργανωμένο site είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος για αυτήν...

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η επιστολή του Φώτη, το ήθος και οι... εκλογές στην ΕΣΗΕΜΘ

Αξίζει ακόμη κι όσοι δεν είστε δημοσιογράφοι -ιδιαίτερα όσοι δεν είστε- να διαβάσετε την επιστολή του φίλου μου, Φώτη Κουτσαμπάρη, απερχόμενου Προέδρου του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ την οποία δημοσιεύω ενόψει των εκλογών στην Ένωση Συντακτών για έναν απλό λόγο: είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν άνθρωποι στα Μέσα Ενημέρωσης που μπορούν ακόμη να διδάξουν ήθος...


Σχόλιο 
Παναγιώτης Χανός 

Έχουμε μάθει -ως αναμάρτητοι- να κρίνουμε συνήθως το κακό παράδειγμα και είτε από εγωισμό, είτε από συνήθεια να αγνοούμε το καλό πρότυπο, να παραβλέπουμε την ηθική συμπεριφορά.

Ο καλός συνάδελφος Φώτης Κουτσαμπάρης υπηρέτησε επί τρεις θητείες με συνέπεια, δικαιοσύνη, ευαισθησία και τιμιότητα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΣΗΕΜΘ και εξ όσων γνωρίζω και μπορώ να πω δεν ακούστηκε αρνητική κριτική εις βάρος του ακόμη και για τις όποιες σκληρές αποφάσεις, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, χρειάστηκε να λάβει.

Με την επιστολή του, δεν ζητά την ψήφο των συναδέλφων του, αλλά αντίθετα κάνει το αυτονόητο, εκείνο δηλαδή που έχουν καταργήσει όσοι είναι "καρεκλοθήρες", και δυστυχώς όσοι ασχολούνται με τα κοινά: μιλάει από καρδιάς, βλέπει το κοινωνικό πρόβλημα και λέει την αλήθεια...

Μπράβο αγαπητέ Φώτη ένα μεγάλο ΕΥΓΕ! Θεωρώ τιμή μου το διάστημα που συνεργαστήκαμε επαγγελματικά και συνδικαλιστικά και χαίρομαι ιδιαίτερα που σε θεωρώ φίλο μου!

Η επιστολή:

"Αγαπητοί συνάδελφοι, έκλεισε αισίως ο κύκλος της τρίτης θητείας μου στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. και είναι η ώρα ενός σύντομου απολογισμού.

Στη διετία 2012-2014 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με 34 υποθέσεις. Η εξέταση 6 υποθέσεων (από την οποία εξαιρέθηκα σύμφωνα με το άρθρο )δεν ολοκληρώθηκε και μετατέθηκε για το επόμενο Συμβούλιο.

Για τις υπόλοιπες 28 υποθέσεις (σε μερικές μπλέχτηκαν περισσότεροι του ενός συνάδελφοι) εκδόθηκαν 17 καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων 2 οριστικές διαγραφές, 11 προσωρινές διαγραφές και 4 επιπλήξεις/ανακλήσεις στην τάξη.

Τέσσερις αποφάσεις ήταν αθωωτικές και 7 υποθέσεις τέθηκαν στο Αρχείο. Στις καταδικαστικές αποφάσεις κατατέθηκαν ενστάσεις και επανεξετάστηκαν σε δεύτερο βαθμό.

Ο αριθμός των υποθέσεων είναι μεγάλος για τα δεδομένα των Πειθαρχικών Συμβουλίων της Ένωσης, αυξημένος κατά 61% σε σχέση με την πρώτη διετία της προεδρίας μου (2008-2010) και άνω του 90% σε σχέση με παλαιότερες περιόδους, γεγονός που δεν οφείλεται αποκλειστικά στην κρίση και πρέπει όλους να μας προβληματίσει.

 Στην διάρκεια των συνδιασκέψεων είχα την έγνοια να προασπίζομαι τους κανόνες και τις αρχές της Ένωσης μας, για την προστασία του επαγγέλματος και των σχέσεων μας, για την συναδελφική αλληλεγγύη και την πλήρωση ενός ξεκάθαρου αισθήματος δικαίου, με αμεροληψία, χωρίς εμπάθειες και προσωπικά κριτήρια.

Προσπαθούσα να επιβάλλονται όχι εξοντωτικές ποινές αλλά αυτές που έχουν διάρκεια στη συνείδηση του παραβάτη και λειτουργούν παραδειγματικά στους συναδέλφους. Είναι εύλογο να υπάρχει πικρία από τους συναδέλφους που σε μια ατυχή στιγμή προβήκανε σε παραβάσεις του καταστατικού και υπέστησαν τις συνέπειες, με την υπογραφή μου.

Ήταν και δική μου η στεναχώρια. Μακάρι ο χρόνος να τις εξαλείψει. Με δεδομένη τη διάθεση μου να συνεχίσω να προσπαθώ για το κοινό συμφέρον, προβληματίστηκα για το αν θα έπρεπε να ξαναβάλω υποψηφιότητα ή όχι στις εκλογές της ερχόμενης Τρίτης. Ουδέποτε επικαλέστηκα λόγους υγείας, ή κούρασης ή κορεσμού για να διακόψω την όποια συνδικαλιστική μου δράση - και δεν το κάνω σήμερα.

Με τις εργασιακές συνθήκες, όμως, που έχουν διαμορφωθεί για τους περισσότερους, με τον μεγάλο αριθμό ανέργων και με κάποιους συνάδελφους να αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης, μέσα σ’ ένα ανασφαλές περιβάλλον, ένιωσα άβολα να εκθέσω την υποψηφιότητα μου.

 Νιώθω άβολα, να απευθυνθώ σε ανέργους και να τους περιγράψω (με ενδεχόμενο ενθουσιασμό) την φιλοδοξία μου να επανεκλεγώ στα όργανα τις Ένωσης την ώρα που εκείνοι έχουν την έγνοια της εύρεσης εργασίας - κι ο δικός μου στόχος φαίνεται ιλαρός.

 Νιώθω άβολα, να απευθυνθώ σε μεγάλο αριθμό ανέργων και να τους καλέσω στις κάλπες όταν μαθαίνω ότι πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ψηφίσουν.

Θέλω να αλλάξει αυτή η κατάσταση και γι’ αυτό θα αγωνιστώ χωρίς τίτλους και αξιώματα. Θέλω να γίνω ο πυρπολητής της νύχτας κι ο κηπουρός που θα σπέρνει την άνοιξη στα απεγνωσμένα βλέμματα.
Έτσι, δεν κατέθεσα υποψηφιότητα για την ανάδειξη μου σε κάποιο όργανο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. την επόμενη διετία.

Υποβάλλω όμως και πάλι τα διαπιστευτήρια μου για μια θέση στην καρδιά σας. Ελπίζω να μου τη δώσετε… Σας ευχαριστώ.
 ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ 

 Υ.Γ.1: Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και θα ‘ρθουν κι άλλοι, καλό είναι σ’ αυτές τις εκλογές να επιλέξουμε συναδέλφους που βεβαιωμένα (ή εκτιμούμε ότι) θέλουν να εργαστούν για τους κοινούς στόχους - κι όχι αυτούς που φάνηκε τα προηγούμενα διαστήματα ότι συμμετείχαν σε παρατάξεις για να εξυπηρετήσουν ίδιον συμφέρον. Ας επιλέξουμε αυτούς που δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν για την βελτίωση των εργασιακών μας σχέσεων, την ανάπτυξη του επαγγέλματος, την διέξοδο από το τέλμα. Ευτυχώς υπάρχουν τέτοιοι και μακάρι να πετύχουν τους στόχους μας."

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Πραγματικά άτομα με τέτοιες απόψεις και ήθος κοσμούν την κοινωνία μας και θέλω πραγματικά να πιστέψω πως υπάρχουν και άλλοι που διαθέτουν την δύναμη να ασχοληθούν και να υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον μακριά από κομματικές παρατάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Παναγιώτη... Εσύ που ήσουν άξιος αγωνιστής στο κλάδο σου, στον τουρισμό, το ξέρεις πολύ καλά! Θέλει μεγάλη τόλμη και γερό πνευμόνι να εγκαταλείψεις μια "καρέκλα" ακόμη κι αν βρίσκεται σε ένα "φτωχικό συνδικαλιστικό σαλόνι"...

      Διαγραφή
  2. Για τον τρόπο που λειτούργησε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΜ-Θ θα μιλήσει κάποιος;

    Για το γεγονός ότι πολλές αποφάσεις του ανατράπηκαν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό θα μιλήσει κάποιος;

    Για το γεγονός ότι το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό επέβαλε πολύ αυστηρότερες (!!!) ποινές απ' ότι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΣΗΕΜ-Θ θα μιλήσει κάποιος;

    Για το γεγονός ότι οι πρωτόδικες ποινές έμοιαζαν με χάδι, σε σχέση με τις τελεσίδικες αποφάσεις, θα μιλήσει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ "NewsRoom" το πρόβλημα με τον φανατικό είναι ότι όταν ο άνθρωπος έδειχνε το φεγγάρι αυτός κοίταζε το... δάχτυλο. Επειδή υποθέτω ποιος συνάδελφος είσαι θα επαναλάβω όσα έγραψα και στον τοίχο του fb (στην ομάδα "οι Φυλές των ΜΜΕ") αν και δεν μου αρέσει η επανάληψη, όπως προφανώς αρέσει σε σένα αφού αντέγραψες με απόλυτη λεπτομέρεια αυτά που γράφεις εκεί... Επαναλαμβάνω λοιπόν: "Δεν κρίνω τη λειτουργία ή δυσλειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων, αλλά αναφέρομαι σε μια συγκεκριμένη απόφαση, ενός συγκεκριμένου ανθρώπου τον οποίο γνωρίζω αρκετά καλά... Η απόφαση του να μην θέσει υποψηφιότητα και οι λόγοι που αναφέρει με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο..."

      Διαγραφή
  3. Ή απλώς θα επιδιδόμαστε σε αγιογραφίες προσώπων, παραμερίζοντας τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στους κόλπους των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΜ-Θ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όσο για τη λειτουργία -εκ των έσω και έξωθεν- των πειθαρχικών συμβουλίων θα μου επιτρέψεις να έχω ολοκληρωμένη άποψη -την οποία δεν αναφέρω στο παραπάνω δημοσίευμα- καθότι έχω εκλεγεί δύο φόρες και έχω κάνει ισάριθμες θητείες στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό... Να επαναλάβω τέλος (εφόσον δεν είσαι υποψήφιος και δεν σε δεσμεύει η "γαλατική ευγένεια" των μνηστήρων για μία θέση στα όργανα) και να σε προτρέψω να καταγγείλεις ανοιχτά -αν μπορείς- με ονοματεπώνυμο και στοιχεία τα όσα λες διαφορετικά καλά θα κάνεις να μην σπιλώνεις πρόσωπα και πράγματα... (btw γιατί "newsroom" και όχι το πραγματικό σου όνομα; -το οποίο γνωρίζω αλλά σεβόμενος την συνειδητή ανωνυμία σου δεν αποκαλύπτω-)

      Διαγραφή

Bloger Tips and Tricks