Translate

Fame Story>που θα οδηγήσει η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας την ώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές...

Η δημοσιογραφία απέθανε>Ζήτω η... παραδημοσιογραφία

Ο χώρος της ενημέρωσης είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και εξ αφορμής της οικονομικής κρίσης κάθε έννοια δεοντολογίας και αξιοπρέπειας...

Πως ο Μέσι έγινε Νίντζα και ο Σουάρες... Τζάνγκο (βίντεο)

Ταξίδια από Ιαπωνία μέχρι Άγρια Δύση και πρωταγωνιστές τους Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, Ινιέστα και Πικέ που μετατρέπονται από πιστολέρος μέχρι νίντζα στο...

Εσύ πόσο Βαρουφάκης είσαι; Κάνε το τεστ!

Το στιλ του έγινε αφορμή να γραφτούν εκατοντάδες άρθρα, ενώ διεθνή και εγχώρια μέσα αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ στον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας...

Natasha Legeyda>μαφιόζα με τατουάζ πυρπολεί το διαδίκτυο (pics)

Οι φωτογραφίες της βάζουν φωτιά στο διαδίκτυο! Στην πραγματικότητα αν και διαθέτει οργανωμένο site είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος για αυτήν...

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"Καυτά" θέματα συζήτησε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η αναθεώρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και τροφοδοσίας των καταστημάτων, προκειμένου να καθορίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και να εξυπηρετεί τις λειτουργίες της πόλης, καθώς και απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου για τους πεζούς από τραπεζοκαθίσματα συζητήθηκε... μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη (3η τακτική) συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Κατά την εισήγηση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, επισήμανε ότι το ωράριο καθορίζεται επί του παρόντος με Κοινή Υπουργική Απόφαση σημειώνοντας ότι πρόκειται για διαδικασία που δημιουργεί καθυστερήσεις, περιπλοκές και ασάφειες και πρόσθεσε:
«Προτείνουμε να απλοποιηθούν και συντομευθούν οι διαδικασίες, ώστε οι κανονιστικές αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν κυριαρχική εξουσία για την διαχείριση των τοπικών υποθέσεων και τα θέματα αυτά να καθορίζονται με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγησή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής».

 Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ελήφθη ομόφωνη απόφαση για τη μεταφορά της αρμοδιότητας σχετικά με τον καθορισμό βασικού οδικού δικτύου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης να υποβάλλουν εισηγήσεις και προτάσεις για την ιεράρχηση του δικτύου βάσει πολεοδομικών και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων στη στοά Λεωφόρου Νίκης, με αφορμή την ολοκλήρωση της διεύρυνσης του πεζοδρομίου στην Λεωφόρο Νίκης και του άξονα της οδού Αριστοτέλους. Αποφασίστηκε να εκδοθεί κανονιστική απόφαση για την μεταφορά των τραπεζοκαθισμάτων, που σήμερα βρίσκονται εντός της στοάς, στον διευρυμένο χώρο που θα δημιουργηθεί, έτσι ώστε ο χώρος κάτω από την στοά και στο μήκος της Λεωφόρου Νίκης να είναι ελεύθερος και προσπελάσιμος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, την Επιτροπή απασχόλησε επίσης η επαναξιολόγηση της χωροθέτησης διαφόρων χρήσεων στο ιστορικό κέντρο και της αναβάθμισης τους με βάση τις ανάγκες των διάφορων κατηγοριών επαγγελματιών, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή των Λουλουδάδικων, που χαρακτηρίζεται ιστορικός χώρος καθώς γειτνιάζει με το μνημείο «Παζάρ Χαμάμ». Όσον αφορά στις αυθαίρετες κατασκευές σε δημόσιο χώρο και σε προκήπια, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από όλες τις υπηρεσίες πλήρη και αιτιολογημένη λίστα εκκρεμοτήτων, ώστε να μπορεί να διατυπώνει τις απόψεις της για τις οφειλόμενες ενέργειες και δράσεις της.

 Τέλος, για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των δομών των λαϊκών αγορών, θέμα που απασχολεί όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, με απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προτείνει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με νέα κανονιστική απόφαση μέσω του εξορθολογισμού της λειτουργίας τους με τη συνεργασία του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bloger Tips and Tricks