Translate

Fame Story>που θα οδηγήσει η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας την ώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές...

Η δημοσιογραφία απέθανε>Ζήτω η... παραδημοσιογραφία

Ο χώρος της ενημέρωσης είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και εξ αφορμής της οικονομικής κρίσης κάθε έννοια δεοντολογίας και αξιοπρέπειας...

Πως ο Μέσι έγινε Νίντζα και ο Σουάρες... Τζάνγκο (βίντεο)

Ταξίδια από Ιαπωνία μέχρι Άγρια Δύση και πρωταγωνιστές τους Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, Ινιέστα και Πικέ που μετατρέπονται από πιστολέρος μέχρι νίντζα στο...

Εσύ πόσο Βαρουφάκης είσαι; Κάνε το τεστ!

Το στιλ του έγινε αφορμή να γραφτούν εκατοντάδες άρθρα, ενώ διεθνή και εγχώρια μέσα αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ στον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας...

Natasha Legeyda>μαφιόζα με τατουάζ πυρπολεί το διαδίκτυο (pics)

Οι φωτογραφίες της βάζουν φωτιά στο διαδίκτυο! Στην πραγματικότητα αν και διαθέτει οργανωμένο site είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος για αυτήν...

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Β. Πολύδωρας>η ανταρσία του "σαμουράι" τρομάζει το Μαξίμου

Τον "σαμουράι", καθώς όπως αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη του έχει υιοθετήσει και ακολουθεί τον ιπποτικό κώδικα ευγένειας και τιμής,  Βύρωνα Πολύδωρα, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω δια ζώσης στη διάρκεια μίας ή δύο συνεντεύξεων -αν θυμάμαι καλά- για λογαριασμό της εφημερίδας "Μακεδονία" την περίοδο λίγο πριν και λίγο μετά το μιλένιουμ.

Γράφει ο 

Παναγιώτης Χανός 

Πρόκειται για έναν ρομαντικό, μάλλον "παλαιομοδίτη" διανοούμενο που κατά την άποψη μου αδικείται από την πολιτική... Σε μια εποχή απίστευτου κανιβαλικού καπιταλισμού εξακολουθεί να βασανίζει τη σκέψη του με ένα είδος πνευματικής ευρεσιτεχνίας που έχει προσαρμόσει επιδέξια στο μυαλό του, την εμμονή του ανθρωποκεντρικού φιλελευθερισμού.

Φυσικά όπως έχουν τα πράγματα, δεν πρόκειται για ιδεολογία, αλλά για μία ουτοπία... ωστόσο με τον τρόπο και τις πλούσιες γνώσεις του ο Βύρων έχει βρει τις απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που απασχολούν την ανθρώπινη φύση.



Το παράδοξο είναι ότι ο Βύρων Πολύδωρας δεν είναι μόνος: εκφράζει την στρατιά ή έστω το... τάγμα των ρομαντικών του φιλελευθερισμού που βλέπουν τη γαλάζια σημαία να ξεφτάει καθώς ποδοπατιέται από τα σκληρά (νέα;) μέτρα του 1ου, 2ου και ενδεχομένως 3ου μνημονίου.


Το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ χρησιμοποιώντας πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς και σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα σε διαδικτυακό χώρο "πυροβολεί" την κυβέρνηση σχεδόν εξ επαφής με εκφράσεις όπως «νομίζουν ότι κυβερνούν ηλίθιους» και «Αίσχος»!



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βύρων Πολύδωρας καταφέρεται ανοικτά κατά της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολίτικης της κυβέρνησης (defencenet.gr). Πριν ένα μήνα περίπου και ερωτηθείς για δήλωσή του, όπου έκανε λόγο για «πλεόνασμα απελπισίας», είχε πει: «Ξέρετε γιατί το είπα; Το είπα διότι, η στάση ότι ευδοκιμούν οι θυσίες είναι η χειρότερη στάση. Δεν ευδοκιμούν οι θυσίες, πεθαίνει ένας λαός και θα είναι πολύ χρήσιμο αυτό το επιχείρημα ότι δεν ευδοκιμούν οι θυσίες και ότι δεν βγαίνουν τα μέτρα, “κάνε τα μαθήματα σου” που λέει άλλος υβριστής Γερμανός ή “κάνε τις υποχρεώσεις σου” και τα παρόμοια. Αυτά είναι αλαζονικά πράγματα, δεν γίνονταν ούτε από την υψηλή πύλη της Τουρκοκρατίας. Είναι πολύ καλύτερο η πολιτική φωνή από την κυβέρνηση των Αθηνών να είναι ότι φτάσαμε στα όρια μας, πεθαίνει ο λαός, τέρμα, δεν έχω ούτε έλλειμμα. 
Έχω μια βαθιά ύφεση». 

Η οργή των... ατάκτων
Τα ανησυχητικά μηνύματα δεν φτάνουν στο Μαξίμου μόνο από τους ρομαντικούς (νεοκαραμανλικούς;) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έρχονται και από τους οπαδούς της λαϊκής δεξιάς -τουλάχιστον από εκείνους που δεν κατέχουν... υπουργικό θώκο- όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Γιακουμάτος έστειλε το δικό του "ραβασάκι" στον πρωθυπουργό αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Κ.Ο της ΝΔ να ψηφίσει νέα μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως "Δεν υπάρχει βουλευτής να είναι άρρωστος, να είναι βλάκας, να πει ότι “θα μπορούσα να κόψω σύνταξη, μισθό. Αύξηση εφορίας”. Δεν μπορεί να το κάνει". 

Η "νόσος της εξέγερσης" οδηγεί στην κάλπη
Το γεγονός είναι ότι η "νόσος της εξέγερσης" προσβάλλει πλέον ολοένα και περισσότερα στελέχη της γαλάζιας παράταξης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών η αντίληψη "Όχι σε νέα μέτρα" εξαπλώνεται με ρυθμό απειλητικό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με αποδέκτη τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το οικονομικό επιτελείο και της πολιτικής που αυτό ακολουθεί. Συνέπεια των παραπάνω, καθώς αυξάνεται ο αριθμός όσων αποκλείουν κάθε περίπτωση να ψηφιστούν νέα μέτρα η δικομματική κυβέρνηση να αγγίζει τα όρια της και το ενδεχόμενο της κάλπης με ορίζοντα τις ευρωπαϊκές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνεται ολοένα και πιο ορατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bloger Tips and Tricks