Translate

Fame Story>που θα οδηγήσει η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας την ώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές...

Η δημοσιογραφία απέθανε>Ζήτω η... παραδημοσιογραφία

Ο χώρος της ενημέρωσης είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και εξ αφορμής της οικονομικής κρίσης κάθε έννοια δεοντολογίας και αξιοπρέπειας...

Πως ο Μέσι έγινε Νίντζα και ο Σουάρες... Τζάνγκο (βίντεο)

Ταξίδια από Ιαπωνία μέχρι Άγρια Δύση και πρωταγωνιστές τους Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, Ινιέστα και Πικέ που μετατρέπονται από πιστολέρος μέχρι νίντζα στο...

Εσύ πόσο Βαρουφάκης είσαι; Κάνε το τεστ!

Το στιλ του έγινε αφορμή να γραφτούν εκατοντάδες άρθρα, ενώ διεθνή και εγχώρια μέσα αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ στον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας...

Natasha Legeyda>μαφιόζα με τατουάζ πυρπολεί το διαδίκτυο (pics)

Οι φωτογραφίες της βάζουν φωτιά στο διαδίκτυο! Στην πραγματικότητα αν και διαθέτει οργανωμένο site είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος για αυτήν...

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ της Κατερίνας ΒΕΛΛΙΔΗ>εντυπωσιακά σχέδια για όμιλο-κολοσσό με περιοδικά, εφημερίδα, ραδιόφωνο και tv

"Η εκδίκηση είναι πιάτο που σερβίρεται ζεστό και τρώγεται πάντα κρύο"! Ένα αιρετικό απόφθεγμα που ταιριάζει γάντι στην πρώην εκδότρια των εφημερίδων "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", Κατερίνα Βελλίδη η οποία μετά από μακρά ανάπαυλα επιστρέφει δριμύτερη στον "τόπο του εγκλήματος" με ένα και μόνο στόχο: να επανακτήσει το ρόλο της "αυτοκράτειρας" του τοπικού Τύπου που έχασε πριν από δύο και πλέον δεκαετίες...

Αυτοκράτειρα ή ρομαντική; είναι η απορία για όποιον γνωρίζει έστω και ελάχιστα το χώρο του Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όταν μαθαίνει τις φήμες για τα σχέδια της Κατερίνας Βελλίδη. Η πάλαι πότε "σιδηρά κυρία" του Τύπου της Θεσσαλονίκης που είδε στο τέλος της δεκαετίας του 90 το θρόνο της να γκρεμίζεται, φέρεται να επιστρέφει εν μέσω οδυνηρής οικονομικής κρίσης με σχέδια που φαντάζουν τρελά και προβλέπουν μεταξύ άλλων:


την έκδοση εφημερίδας και τριών -τουλάχιστον- περιοδικών, την δημιουργία ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, την λειτουργία διαδικτυακού portal.

Γράφει ο 
Παναγιώτης Χανός 

Πίστη ορκίζεται η "παλιά φρουρά" 
Η Κατερίνα Βελλίδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του έτους, ενώ έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις της τους τελευταίους δύο μήνες. Έχοντας στο πλευρό της, δύο έμπιστους επιτελείς (την γραμματέα της και τον οικονομικό της σύμβουλο) άρχισε να στρατολογεί στελέχη (δημοσιογράφους, τεχνικούς, πωλητές, ειδικούς των δικτύων διανομής) από τον χώρο του Τύπου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη συνομιλήσει με τα στελέχη της "παλιάς φρουράς" που βρίσκονται σε... αδράνεια (συνταξιούχοι ή άνεργοι που υπηρέτησαν το επάγγελμα στην ΕΡΤ, στα δημοτικά μέσα και το στον τοπικό Τύπο) και ότι αρκετοί εξ αυτών βρίσκονται ήδη "εν λευκώ" στη διάθεση της.

Τον απόλυτο έλεγχο του εγχειρήματος θα έχει η ίδια ως πρόεδρος του ιδρύματος Ιωάννη και Άννας Βελλίδη με κορυφαίους επιτελείς (σύμβουλους έκδοσης) -όπως ακούγεται- της όλης προσπάθειας, τους γνωστούς Θεσσαλονικιούς δημοσιογράφους Νίκο Δημαρά και Κώστα Τσαρουχά.

"Η αλήθεια της Μακεδονίας"
Ο πιλότος του εγχειρήματος θα κυκλοφορήσει την Μεγάλη Εβδομάδα και τις ημέρες του Πάσχα. Πρόκειται για ένα free-press περιοδικό ποικίλης ύλης με ρεπορτάζ, έρευνες και απόψεις από τη Βόρεια Ελλάδα με τίτλο "η Αλήθεια της Μακεδονίας" το οποίο βγαίνει σε τιράζ 20.000 τευχών και θα μοιραστεί -κυρίως- στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει εντός του καλοκαιριού η έκδοση άλλων δύο περιοδικών -το ένα εκ των οποίων θα έχει ύλη που θα απευθύνεται σε παιδιά και ακολούθως το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το υπόλοιπο εκδοτικό πλάνο.

Η μεγάλη... επίθεση θα γίνει το φθινόπωρο 
Συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο και μετά τα σχέδια προβλέπουν την έκδοση ισχυρής τοπικής εφημερίδας και τη δημιουργία τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και διαδικτυακού portal. Όσον αφορά τα δύο τελευταία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συζητήσεις που κατέληξαν σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών (ΚΕ.Φ.Κ.Σ.) Παναγιώτη Ελευθεριάδη ο οποίος διαθέτει το Ράδιο Γνώμη 97,3 και την Γνώμη Τηλεόραση.

Να σημειωθεί ότι το ΚΕ.Φ.Κ.Σ. διαθέτει εκτός των άλλων και τμήματα Δημοσιογραφίας και τεχνικών τηλεόρασης και ραδιοφώνου, γεγονός που κάνει τη συμφωνία ακόμη πιο σημαντική, καθώς ο ιδιοκτήτης του μπορεί να εγγυηθεί ότι ο όμιλος των media που θα δημιουργηθεί θα μπορεί να αντλεί τον κύριο όγκο του προσωπικού του από την πλούσια δεξαμενή της ιδιωτικής σχολής.

Τα εκατομμύρια και οι "ισχυροί φίλοι"
Τι ήταν αυτό που έκανε την "σιδηρά κυρία" -την ώρα που όλοι πίστευαν ότι έχει βγει στη... σύνταξη- να αιφνιδιάσει τους πάντες με αυτό το εντυπωσιακό όπως προβλέπεται comeback; και το κυριότερο που βρήκε τα χρήματα για να το κάνει;


Εξ απορρήτων συνεργάτες της Κατερίνας Βελλίδη υπενθυμίζουν την πολλαπλή στήριξη που της παρείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη (και ιδιαίτερα ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη) στα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν την πτώση της εκδοτικής της αυτοκρατορίας.

Επιπλέον παραδέχονται ότι για την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη χρειάζεται να επενδυθούν αρκετά εκατομμύρια και συμπληρώνουν με νόημα ότι "η κόρη του Γιάννη Βελλίδη, ακόμη και όταν περιτριγυριζόταν από εχθρούς, είχε πάντοτε ισχυρούς φίλους".

Όταν ερωτηθούν για πιο λόγο ο... επενδυτικός πυρετός εν μέσω άγριας οικονομικής κρίσης, οι έμπιστοι συνεργάτες της διαμηνύουν ότι "το φθινόπωρο αναμένονται κρίσιμες εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο που θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον της χώρας" και προσθέτουν:

"Η Κατερίνα Βελλίδη δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος: ήλθε για να μείνει και θα μείνει όταν όλοι οι άλλοι αναγκαστούν να φύγουν..." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bloger Tips and Tricks